Rovka Črkolovka

Knjižnica Bena Zupančiča Postojna v okviru projekta in bralnega tekmovanja ROVKA ČRKOLOVKA že drugič sodeluje z Osnovno šolo Prestranek v petem razredu.

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper tudi letos organizira projekt ROVKA ČRKOLOVKA. Njen osnovni namen je spodbujanje branja in širjenja bralne kulture med mladimi ter vzgajanja pozitivnega odnosa do branja. K projektu iz leta v leto pristopa več učencev, njihovo število se je doslej skoraj potrojilo. Koprska knjižnica je vzpostavila partnerstva z vsemi knjižnicami Obalno-kraške regije.
Knjižnica Bena Zupančiča Postojna v okviru projekta že drugič sodeluje z Osnovno šolo Prestranek v petem razredu. Z bralnim tekmovanjem bomo spodbujali branje in opravljanje bralne značke tudi z zunanjo motivacijo, kot je nagrada. Edini pogoj je, da vsak posameznik v času tekmovanja prebere vsaj eno knjigo. Tekmovanje bo trajalo od oktobra 2019 do februarja 2020. Knjižnica Bena Zupančiča Postojna bo priskrbela knjige, ki se bodo nahajale na posebnem stojalu na šoli.

Fotografija osebe Knjižnica Bena Zupančiča.