Odrasli

od

 

V pritličju se nahaja oddelek za odrasle, kjer lahko uporabniki dostopajo do leposlovnih ter strokovnih knjig v slovenskem ali tujem jeziku. Poleg knjižne literature je na voljo tudi neknjižno gradivo sestavljeno iz glasbenih zgoščenk, DVD-jev, zvočnih knjig, zemljevidov, jezikovnih tečajev, …

Gradivo je razvrščeno po mednarodnem knjižničnem klasifikacijskem sistemu – UDK, kateri zajema vsa področja človeškega znanja. Strokovna literatura je razvrščena v 9 osnovnih skupin od 0-9, znotraj katere si knjige sledijo po abecednem vrstnem redu.  Leposlovna dela so postavljena glede na žanr in književnost posameznih jezikov.

Oddelek  za odrasle je prostega pristopa, kar omogoča, da si lahko bralec sam poišče gradivo ali pa za pomoč povpraša strokovnega delavca.

Vljudno vabljeni !

 

Aktualna priporočila na oddelku za odrasle:

 

 • Obvestila / Novice

 • 19 Sep / 19

   

  V četrtek, 3. oktobra, ob 19.uri vabimo  v čitalnico na literarni večer z letošnjo "kresnikovo nagrajenko" Bronjo Žakelj za roman BELO SE PERE NA DEVETDESET. Z njo se bo pogovarjal Gregor Knafelc.

  preberi več
 • 19 Sep / 19

  Prihodnji teden se od 24. septembra naprej tudi naša knjižnica pridružuje nacionalnemu projektu RASTEM S KNJIGO, ki spodbuja bralno kuturo mladih. Na predavanjih bomo v tem šolskem letu z veseljem spet gostili osnovnošolce in srednješolce.

  preberi več
 • 06 Sep / 19

  Knjižnica Pivka je z novim šolskim letom obogatila svoje prostore s slikovito razstavo izdelkov pod naslovom KO ZGODBE OŽIVIJO. Pripravila jo je skupina pridnih in ustvarjalnih rok Kvačkane nitke - Večgeneracijski center, Točka moči Krpanov dom Pivka.

   
 • 05 Sep / 19

  KŠD Mušketirji v sodelovanju s knjižnico vabi 25. septembra ob 19. uri na potopisno predavanje dr. Zvoneta Žigona KILIMANJARO in druge radosti Tanzanije.

  preberi več