Odrasli

V pritličju se nahaja oddelek za odrasle, kjer lahko uporabniki dostopajo do leposlovnih ter strokovnih knjig v slovenskem ali tujem jeziku. Poleg knjižne literature je na voljo tudi neknjižno gradivo sestavljeno iz glasbenih zgoščenk, DVD-jev, zvočnih knjig, zemljevidov, jezikovnih tečajev, …

Gradivo je razvrščeno po mednarodnem knjižničnem klasifikacijskem sistemu – UDK, kateri zajema vsa področja človeškega znanja. Strokovna literatura je razvrščena v 9 osnovnih skupin od 0-9, znotraj katere si knjige sledijo po abecednem vrstnem redu.  Leposlovna dela so postavljena glede na žanr in književnost posameznih jezikov.

Oddelek  za odrasle je prostega pristopa, kar omogoča, da si lahko bralec sam poišče gradivo ali pa za pomoč povpraša strokovnega delavca.

Vljudno vabljeni !

Obvestila / Novice

 • Poletni urnik knjižnice 1.7. – 31. 8.

  Spoštovane bralce in uporabnike vseh naših enot knjižnice obveščamo, da prehajamo na poletni urnik.
  POSTOJNA
  ponedeljek, sreda, petek 11.00 – 19.00
  torek, četrtek 7.00 – 15.00
  sobota zaprto
  PIVKA
  ponedeljek, sreda, petek 7.30 – 15.00
  torek, četrtek 10.30 – 18.00
  sobota zaprto
  POTUJOČA KNJIŽNICA
  bo na počitnicah od 25.7. do 29. 8.
  preberi več
 • Čajanka v spomin in poklon Borisu Pahorju

  Kulturno društvo Lipa Pivka in knjižnica Pivka vabita na pogovor in obuditev spomina na velikega pisatelja in akademika BORISA PAHORJA, pivškega častnega občana in velikega pričevalca turbulentnega časa 20. stoletja.  V četrtek, 9. junija ob 17. uri bo v čitalnici knjižnice čajanka z naslovom »BORIS PAHOR, pokončni Slovenec in pričevalec 20. stoletja«. Spominjali  se bomo njegovih obiskov v Pivki, njegovih del in pričevanj, s katerimi nas je vedno opominjal na grozote nasilja nad človeštvom.
  preberi več
 • Razstava Asterix – rojstvo stripa

  V naši knjižnici smo 2. junija postavili na ogled razstavo pod naslovom "ASTERIX – rojstvo stripa", ki jo je pripravila francoska založba Éditions Albert René in je že gostovala v mnogih evropskih mestih. Galski junak Asterix je prvikrat ugledal luč sveta jeseni leta 1959 v reviji Pilote, le dve leti kasneje pa je izšel prvi samostojni strip Asterix, galski junak. Slikovno gradivo prikazuje likovni razvoj, ki ga je med svojo dolgo potjo od nastanka do danes doživel eden najpopularnejših junakov evropskega stripa. Na ogled bo mesec dni.
  preberi več
 • Dan Primoža Trubarja

  Praznik očeta slovenske besede bomo počastili 8. junija. Ta dan vabimo v vseh naših enotah k brezplačnemu vpisu, podarili vam bomo tudi odpisane knjige. Ob 19. uri pa vabimo na teraso knjižnice na butični koncert z Vokalno skupino Jazzy.si ob utrinkih poezije, ki jo bo prebirala Silva Bajc.
  preberi več
 • OBVESTILO

  V četrtek, 26. maja bo zaradi strokovnega izobraževanja zaposlenih ODPRTA samo osrednja enota knjižnice v Postojni, od 9. do 17. ure, ostale enote knjižnice bodo ZAPRTE. Hvala za razumevanje.
  preberi več
 • Obvestilo – POTUJOČA KNJIŽNICA

  Sporočamo, da bo naša potujoča knjižnica zaradi strokovnega izobraževanja vozila v četrtek, 12. maja, po naslednjem urniku: Šmihel pod Nanosom 13.00 -13.30, Studenec 13.40 – 14.10, Hrenovice 14.20-14.50, na postajah Goriče in Landol se ne bo ustavila. V petek, 13. maja, pa ne bo vozila. Hvala za razumevanje.
  preberi več
 • Potopisno predavanje MAJHEN DAR ZA MADAGASKAR

  Knjižnica v sodelovanju s KŠD Mušketirji Postojna vabi v sredo, 18. maja, ob 19. uri  v čitalnico knjižnice na potopisno predavanje MAJHEN DAR ZA MADAGASKAR, Gradnja šole v Manambondru. Predaval bo Iztok N. Čančula, član skupine Bejž če uejdeš.
  preberi več
 • Predstavitev knjige SPEČA LEPOTICA

  V četrtek, 12. maja, ob 18. uri vabimo v knjižnico Pivka na predstavitev knjige SPEČA LEPOTICA na Pivškem nekoč in danes, avtorice Reneje Klanšek.  
  preberi več
 • Razstava cvetoče pomladi Sonje Prosen

  Na Oddelku za odrasle pozdravljamo pomlad s cvetočo razstavo.
  SONJA PROSEN je avtorica, ki prihaja iz okolice Ilirske Bistrice. Pred nekaj leti je začela uresničevati navdihujočo zamisel, ki je postala njen hobi in občasna poslovna dejavnost z imenom Flower Art. Pod njenimi ustvarjalnimi rokami nastajajo posebne umetnine, okrašene z živim cvetjem. Prevladujejo edinstveni in neponovljivi ženski portreti, ki nastajajo iz tistega, kar trenutno ponuja narava.
  preberi več
 • Razstava Aleksandra Kušlana Čas, ki ga več ni

  Fotograf Aleksander Kušlan iz Pivke je poznan kot dolgoletni multimedijski ustvarjalec, glasbenik, tehnični konstruktor, jadralec in letalec, ki se je poklicno zapisal predvsem ustvarjanju avdio-vizualnih vsebin, a v zadnjih letih mu še večji izziv predstavlja fotografija. Tako je že pred leti začela nastajati tudi impresivna razstava z naslovom ČAS, KI GA VEČ NI. Razstava bo na ogled mesec dni v pritličju knjižnice. To so slike o času, ki izginja, o času, ki ostaja zaustavljen v trenutkih kot sila spomina in moč doživetja.
  preberi več