Digitalna knjižnica

Filter

Nalagam razglednice...
Dobreknjige.siDobreknjige.si je spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo vse slovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z našimi bralkami in bralci, uporabniki portala o dobrih knjigah.
KamraKamra ponuja edinstven dostop do informacij, dokumentov, slik in drugega gradiva, ki ga hranijo in ga želijo deliti z Vami slovenske splošne knjižnice, muzeji in druge lokalne kulturne ustanove. Naj Vam bo pogled v preteklost izhodišče za načrtovanje prihodnosti. Portal KAMRA so vzpostavile in ga vzdržujejo osrednje območne knjižnice, financira pa Ministrstvo za kulturo RS. Tehnična izvedba in oblikovanje, hgi d.o.o.
IUS-INFOPortal IUS-INFO je najsodobnejši portal z največjo zbirko pravnih informacij v Sloveniji. Portal omogoča uporabnikom enostaven in hiter dostop do zanesljivih in celovitih pravnih in poslovnih vsebin, obogatenih z dodatnimi informacijami in funkcionalnostmi. Največja prednost portala IUS-INFO je njegova enostavna uporaba, ki jo zagotavlja medsebojna povezanost vseh dokumentov. Portal IUS-INFO je sestavljen iz treh glavnih vsebinskih sklopov; zakonodaje, sodne prakse in pravne literature. Vsebine so enotno urejene po ključnih predpisih, ki obravnavajo strokovna vprašanja, obenem pa so vsi dokumenti medsebojno povezani z drugimi sorodnimi dokumenti, strokovnimi članki, obrazci in pripomočki.
BritannicaEncyclopedia Britannica je najstarejša (od leta 1771) angleška enciklopedija in sodi med najboljše in najbolj uporabljene splošne enciklopedije v svetu. Encyclopadia Britannica Public Library Edition je namenjena vsem uporabnikom Obalno-kraških splošnih knjižnic, od osnovnošolcev do starejših. Posameznim skupinam (odraslim, študentom in otrokom) sta prilagojena tako iskalnik, kot tudi vsebine. Vsebuje več kot 29.000 slik, preko 1.700 animacij, video in avdio posnetkov, članke najboljših časnikov in strokovnih revij (zagotavljata jih ponudnika EBSCO in Proquest), priporočenih spletnih mest in vsebin, novic, biografij itd, znana pa je tudi po bogati zbirki svetovnih zemljevidov v sklopu Svetovnega atlasa (World Atlas). Poglejte si tečaj in navodila za uporabo spletne Encyclopedie Britannice: https://www.easy-lms.com/sl/enciklopedija-britannica/course-5903
Press ReaderPovezava omogoča našim uporabnikom online dostop na daljavo do več kot 5.000 tekočih serijskih publikacij z vsega sveta. Zbirka PressReader vam omogoča branje svežega dnevnega časopisja preko računalnika in vseh pametnih naprav z operacijskimi sistemi Android, iOS, Windows 8 ali BlackBerry 10. Zbirko lahko uporabljate preko dostopa na daljavo. Iz vaše zofe ali pa v mirnem okolju knjižnice lahko izbirate med več kot 5.000 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.
Project GuttenbergProjekt Gutenberg je zbirka preko 30.000 prostodostopnih elektronskih knjig v različnih jezikih.

Knjižničarske novice
Digitalna knjižnica Slovenije
Evropska knjižnica – TEL

Spletni portali s prosto dostopnimi E-knjigami
Zbirka slovenskih leposlovnih besedil (Miran Hladnik)
e-ZISS: Elektronske znanstvenokritične izdaje slovenskega slovstva
Informiran.si (hitri in brezplačni pravni e-priročniki)
Project Guttenberg (neposreden dostop do 27.000 klasičnih besedil v elektronski obliki (posredno 100.000 naslovov), ki so jim stvarne avtorske pravice že potekle, večinoma v angleškem jeziku)
Classic Reader
Free Classic Audio Books
Planet Ebook
Classic Literature Library

Prosto dostopne strokovne revije
Digitalna časopisna čitalnica (vodnik po virih, nastal pri sodelovanju v OCLC-jevem projektu CORC)
DOAJ – Directory of Open Access Journals
Die Elektronische Zeitschriftenbibliothek
EJOL – Electronic Journals online Library
Vascoda
CDS – CERN Document Server

Revija Knjižnica v elektronski obliki

Revija MojMojster