Literarni dogodek “USTVARJAJMO LJUBEZEN”

Knjižnica, Zavod DE Dom na Krasu in Društvo Šent Postojna vabimo na literarni dogodek “USTVARJAJMO LJUBEZEN”, kjer bodo uporabniki predstavili svoja dela in se pogovorili o vezi, ki nas druži – ljubezni.
V petek, 14. februarja, ob 11. uri v čitalnici knjižnice,

Dom na Krasu je javni, posebni socialno varstveni zavod. Izvaja institucionalno varstvo namenjeno odraslim osebam z dolgotrajnimi  težavami v duševnem zdravju in odraslim osebam z motnjami v duševnem in/ali telesnem razvoju.  V bivalni enoti v Postojni svoje življenje soustvarja 11 oseb.

Namen društva Šent je varovanje človekovih pravic in dostojanstva oseb s težavami v duševnem zdravju, doseči višjo stopnjo njihove vključitve v družbo in povečati njihovo zaposljivost.

V lanskem letu smo združili moči v organizaciji literarnih delavnic za uporabnike programov obeh organizacij. Vsak mesec smo se srečevali ob vnaprej domenjeni temi ali avtorju. Še posebej so nas pritegnili pesniki in pesnice, zato smo se tudi sami preizkusili v tem. Ob koncu nekaterih delavnic smo napisali skupno pesem, delo vseh udeležencev literarne delavnice. To sodelovanje pa sedaj želimo predstaviti tudi vam…