FOTO RAZSTAVA ZIDOVI PRETEKLOSTI Z VISOKIH POGLEDOV

To poletje gostimo zanimivo razstavo fotografij Klemna Premrla
ZIDOVI PRETEKLOSTI Z VISOKIH POGLEDOV, gradovi in dvorci na Postojnskem in Pivškem …

 

Z namenom obogatitve javnega prostora in s tem zavedanja o njegovi skupni rabi in skrbi zanj smo v Kulturnem društvu Cajt iz Postojne pripravili fotografsko razstavo “Zidovi preteklosti z visokih pogledov – gradovi in dvorci na Postojnskem in Pivškem”.

Klemen Premrl je v objektiv kamere na brezpilotnem letatniku (dronu) ujel fotografije desetih kulturnih spomenikov na našem območju. Iz zraka so fotografirani grad Hošperk in Ravbarjev stolp (Mali grad) v Planini, Spodnji dvorec (Novi grad, današni SAZU) in grad Sovič (Stari grad) v Postojni, dvorec Ravne, Šilentabor in grad Kalec na Pivškem, grad Jama (Predjamski grad), dvorec Prestranek (grad Prestranek) ter grad Orehek.

Kulturno društvo Cajt je društvo za kvalitetno preživljanje prostega časa. Deluje na različnih področjih, najbolj pa se posveča različnim multimedijskim projektom. V preteklem letu so s partnerji uspešno izpeljali projekt “Podeželjski poet”, čigar del je bil tudi dokumentarni film o našem rojaku Pavlu Knoblu doma iz Orehka.

 

https://www.facebook.com/DrustvoCajt