Razstava učencev OŠ Antona Globočnika Detajli Majlonta

Na ogled smo postavili novo razstavo pod naslovom DETAJLI MAJLONTA. Predstavljamo likovne izdelke otrok, učencev OŠ Antona Globočnika Postojna, ki so nastali v okviru 5-letnega projekta POGUM. Le-ta spodbuja ustvarjalnost, iznajdljivost, domiselnost in dobre ideje učencev.

Na začetku projekta POGUM so si učenci izbrali za raziskovalni prostor Sovič. Zdaj teče že četrto leto, ko spoznavajo Sovič in Majlont kot svojo učilnico na prostem, ki ponuja veliko skrivnosti, skritih znanj in izkušenj. Razstava je plod drugega in tretjega leta dela v okviru projekta POGUM. V drugem letu je nastala zgodba, ki nam pripoveduje o legendi gradu, ki je nekoč stal na Soviču. Knjigo si lahko izposodite tudi v naši knjižnici.
V tretjem letu pa so nastale mnoge risbe s svinčnikom ali ogljem, ki odstirajo zanimive, a mnogokrat prezrte podrobnosti starega mestnega jedra. Tako je zaživela Legenda o gradu na Soviču. V letošnjem letu so se posvetili predvsem raziskovanju starega mestnega jedra, njegovih skrivnosti in zanimivosti, zgodbam, ki jih pišejo različne stavbe in osebe. Vabimo vas, da si ogledate razstavo!