NOČ KNJIGE 2021 – USTVARJALNO TEKMOVANJE

Dragi otroci, ljubitelji knjig in knjižnice! Tudi letos obeležujemo NOČ KNJIGE, zato vas naša knjižnica vabi na ustvarjalno tekmovanje za najboljšo izvirno fotografijo BRATI IN NE SPATI, ki se bo odvijalo od 6. 4. do 6. 5. 2021. Sodelujejo lahko otroci od 7 do 12 let (občini Postojna in Pivka). Vabimo, da nam pošljete svojo izvirno fotografijo. Sledite naslednjim napotkom:
PREBERI, OPIŠI IN USTVARI!

Tudi to leto bomo obeležili NOČ KNJIGE, vendar malo drugače. Trenutne razmere nam ne dovoljujejo, da bi skupaj preživeli noč v knjižnici in tako ste lahko vi tisti, ki boste brali in ustvarjali za našo knjižnico. Zato vas vabimo, da nam pošljete svojo izvirno fotografijo. Sledite naslednjim napotkom:

PREBERI, OPIŠI IN USTVARI!

Preberi svojo najljubšo knjigo, knjigo, ki te je navdušila s svojo zgodbo ali tisto, ki ti je dala navdih, da ustvariš svojo izvirno fotografijo. Pošlji zelo kratek opis v nekaj stavkih, zakaj ti je bila prav ta knjiga všeč. Najbolj pomembna naloga je, da ustvariš izvirno fotografijo, ki je povezana z zgodbo ali junakom iz izbrane knjige. Na fotografiji naj bo vidna naslovnica knjige. Zdaj je priložnost, da se preleviš v junaka zgodbe in postaneš glavni na fotografiji, seveda skupaj s svojo knjigo. Fotografija naj bo smešna, skrivnostna, strašljiva, hudomušna … Lahko izbereš različne lokacije, kot so npr. gozd, kuhinja, kopalnica, shramba, podstrešje, klet, vrt… ter uporabiš različne predmete, npr. igrače, pribor, obleke, orodje… V pomoč ti lahko priskočijo tudi tvoji prijatelji ali hišni ljubljenčki.

Najboljše fotografije bodo nagrajene in prikazane na spletni strani naše knjižnice.

Naj bo tvoja domišljija brez meja in naj se pustolovščina začne!

Pošiljanje izdelkov: knjiznica.postojna@gmail.com ali po pošti na naslov:

Knjižnica Bena Zupančiča Postojna, Trg padlih borcev 5, 6230 Postojna (ne pozabite poslati svojih podatkov).

VABLJENI

Na spodnji povezavi si oglejte videoposnetek, dodali pa smo tudi nekaj primerov za pogum ;)