Zaključek projekta NOČ KNJIGE – Ustvarjalno tekmovanje Brati in ne spati!

V Knjižnici Bena Zupančiča Postojna se je v okviru mednarodnega projekta za otroke Noč knjige 2021 (s podporo Javne agencije za knjigo RS) uspešno zaključilo ustvarjalno tekmovanje Brati in ne spati.  Letos so ta tradicionalni bralni projekt, ki je potekal v aprilu in začetku maja, postojnski knjižničarji zastavili malo drugače in sicer kot spodbudno tekmovanje pod sloganom Preberi in fotografiraj.

Odziv sodelujočih otrok iz postojnske in pivške občine, ki so poslali svoje domiselne fotografije na temo prebranih knjig, zgodb ali pravljic, je bil zelo razveseljiv. Prispelo je lepo število izdelkov in vsi so si zaslužili pohvalo in darilo, najboljši pa bodo prejeli tudi posebno nagrado (Blažka, Polona, Trina, Živa, Miha ter skupinsko: Tisa, Tibor, Lenart, Arne in Vito).

Zanimivo je, da so otroci spontano izbrali knjige oziroma zgodbe predvsem iz klasične slovenske in tuje literature (med drugimi Bratovščina Sinjega galeba, Pika Nogavička, Alica v čudežni deželi, Hišica na drevesu, Trnuljčica, Harry Potter, …).

Na naši spletni strani si zdaj lahko ogledate vse nagrajene in ostale izbrane fotografije. Otroci bodo lahko svoje nagrade in priznanja dvignili v knjižnici po 1. juniju, ko bodo o tem obveščeni.

Čestitke vsem sodelujočim.

Nagrajene fotografije:

Ostale izbrane fotografije:

.