Motivacijska delavnica za otroke Težki Bralci

Knjižnica  vabi na igrivo delavnico motivacije branja TEŽKI BRALCI za osnovnošolce od 4. razreda naprej, ki bo v četrtek, 21. oktobra ob 17h, v knjižnici Pivka. Prijave zbiramo na: pivka@sikpos.si, število mest je omejeno!

Predstavili bomo igrivo, zabavno in poučno delavnico motivacije branja »TEŽKI BRALCI« , ki je namenjena osnovnošolcem. Projekt je pripravil Nenad Arizanović, knjižničar in eden od nagrajencev natečaja »Inovativna Postojna 2019«.

Strokovnjaki potrjujejo, da je motivacija za branje pri otrocih ključni faktor do uspešnega branja, učenja in razumevanja, še posebej v današnji dobi digitalnih naprav. Na delavnici smo poskusili branje spremeniti v zabavo in kar je še bolj pomembno zabavo v branje. TB primerjajo literaturo z video vsebinami in poskušajo otroku pokazati mejo med videnim in domišljijo.  Delavnica je izvirna in polna različnih vsebin in nadvse zanimiva. Otroci tekmujejo v reševanju ugank in z logičnimi povezavami črk sestavljajo besede. Z njo bi lahko v prihodnje gostovali tudi po šolah in knjižnicah po Sloveniji. Po opravljenih delavnicah so otroci ocenjevali vsebino in počutje z oceno od 1-5, od 50ih otrok je kar 95% zaokrožilo oceno odlično.