Razstava Knjižice v knjižnici – Hiša kulture Pivka

Na razstavi predstavljamo del stalne umetniške zbirke galerije Hiša kulture v Pivki. Zbirka nastaja od leta 2015 dalje in trenutno obsega več kot 120 kosov, predvsem grafičnih del in umetniških publikacij. Na razstavi je na ogled del zbirke, ki obsega publikacije, to so grafične knjige, zini, knjige umetnika in katalogi. Vljudno vabljeni k obisku razstave v odpiralnem času knjižnice.

Zgodba Hiša kulture se začenja leta 1998, ko je skupina ustvarjalcev naselila prazne prostore v centru Pivke in jih uredila tako, da omogočajo širok spekter kulturnega delovanja. V njih se je začel odvijati program, ki je pokrival celotno polje sodobne urbane kulture, eno od žarišč delovanja pa je bila vseskozi galerija. Nova ekipa, ki je prevzela Hišo kulture leta 2013, je galerijski program postavila v ospredje, ga začela razvijati in nadgrajevati z različnimi podpornimi programi. Danes programi Hiše kulture predstavljajo sodobno vizualno umetnost, s poudarkom na nekonvencionalnih in progresivnih avtorskih pristopih. Pri oblikovanju programov so naša vodilna načela aktualnost, kritičnost, svoboda.

V osrednjih galerijskih prostorih so od oktobra do maja na ogled razstave tekoče produkcije slovenskih vizualnih umetnic in umetnikov, od junija do septembra pa tematske, problemske ali študijske skupinske razstave. V Erikovi sobi je vse leto na ogled stalna zbirka grafičnih del in umetniških publikacij.

Del stalne zbirke, ki obsega umetniške publikacije, kot so grafične knjige, zini, knjige umetnika in katalogi, predstavljamo na razstavi Knjižice v knjižnici.

http://hisakulturepivka.com