SOBA POBEGA

V naši knjižnici smo razvili inovativno pustolovščino namenjeno vsem, ki bi se radi preizkusili v miselnih igrah in detektivskih izzivih. Soba pobega je namenjena tako mladim kot starejšim pustolovcem, primerna pa je za manjše skupine od 4-8 ljudi.

V Knjižnici Bena Zupančiča Postojna smo k motiviranja branja želeli pristopiti na nov in svojevrsten način, pripravili smo knjižnično detektivko, kjer udeleženci v knjigah iščejo odgovore in gesla za razplet uganke. Korak za korakom se podajo v spoznavanje knjižnice in njenih oddelkov ter rešujejo naloge povezane z odlomki v različnih knjigah. Prebrano, največkrat ne odgovori neposredno na zastavljeno vprašanje ampak samo pove način reševanja problema.

Sprejmite izziv in se pridružite bodočim detektivom. Za mlajše in starejše udeležence sta na voljo dve vsebinsko različni detektivki. Za uspešno timsko delo so primernejše manjše skupine z okrog 5 udeleženci.

Ugankarsko kriminalko med knjižnimi policami izvajamo izven uradih ur osrednje enote knjižnice. Vse zainteresirane vabimo, da stopijo v kontakt z nami in se dogovorijo o ustreznih terminih:

e-pošta: info@sikpos.si

tel.: 05 726 50 73