Dotiki – mednarodna razstava

V naši knjižnici tokrat gostimo obsežno grafično razstavo z več kot sto izjemnimi deli pod naslovom Dotiki, ki jo dopolnjuje še razstava del Olge Kopeleve in Oleksandra Zhyltsova. Ta obsežen in odmeven mednarodni likovni projekt je začel nastajati že lani spomladi v okviru Centra sodobnih umetnosti Pivka pod kuratorstvom Bagrata Arazyana. Vanj se je vključilo kar 40 priznanih likovnih umetnikov iz vsega sveta, med njimi najdemo tudi slovenska imena poznanih ustvarjalcev.

Postavitev tega zahtevnega mednarodnega projekta je pripravil vsestransko aktivni in angažirani umetnik armenskih korenin, kurator Bagrat Arazyan, ki živi na Pivškem že vrsto let in skrbi za razgiban in visoko kakovosten kulturno-umetniški utrip. Ustanovil je namreč Center sodobnih umetnosti Pivka, v okviru katerega se je odvijal tudi ta projekt.

Letos spomladi je čas prinesel nov tok dramatičnih dogodkov in tako je ta razstava že od prve postavitve v Kleniku dalje namenjena podpori Ukrajini, ki bije že toliko mesecev težko in strašno vojno. Z nakupom ene ali več izbranih grafik, v tej sporočilno slikoviti paleti umetniškega izražanja, boste lahko donirali in prispevali za pomoč Ukrajini.

Grafične liste lahko naročite preko
Centra sodobne umetnosti Pivka.
tel. +38641932312 /Bagrat Arayzan/