Kaj se skriva v knjižnici? Kaj se skriva v knjigi?

V slovenskih splošnih knjižnicah se pridružujemo projektu Nacionalnega instituta za javno zdravje, ki prepoznava vzgojo za branje kot pomemben del zdravega razvoja otrok, mladostnikov, družin in celotne družbe ter s tem javnega zdravja. V tem duhu NIJZ vsakemu novorojenčku v Sloveniji podari knjigo, ki mu jo na dom prinese patronažna sestra ob rednem obisku in pregledu otroka. Knjigo z naslovom Kaj se skriva očku v bradi, ki jo je napisal Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa Igor Šinkovec in je pravkar izšla pri Mladinski knjigi, bodo prejele vse dojenčice in dojenčki v času od septembra 2022 do decembra 2023, teh otrok bo okoli 30.000.

Projektu smo se s povabilom k vpisu otrok in staršev v knjižnico in s tem k branju pridružili tudi v splošnih knjižnicah in v sodelovanju med Mestno knjižnico Ljubljana ter Združenjem slovenskih splošnih knjižnic pripravili letak »Kaj se skriva v knjižnici? Kaj se skriva v knjigi?« ki ga bodo prejeli v Slovenji novorojeni otroci in njihovi starši skupaj s knjižico Kaj se skriva očku v bradi.
Informacija o projektu je že objavljena na spletni strani:  https://zdaj.net/poporodno-obdobje/kaj-se-skriva-v-knjiznici/ , v teh dneh jo bodo objavili na skupni spletni strani, objavljena bo na portalu družinske pismenosti in tudi na spletni strani NMSB.