Fotografska razstava Z mojih sprehodov Jasmine Čelan

Jasmina Čelan je tokrat svojo ustvarjalnost na področju fotografije strnila v razstavo z naslovom Z mojih sprehodov. Na barvnih in črno-belih fotografijah prepoznavamo pretežno utrinke Postojne in njene okolice, prizore znanih in neznanih kotičkov, detajlov in pogledov, ki s svojo sporočilnostjo nizajo zgodbe in nas povedejo k globljemu razmisleku. Nastale so v razdobju 2007 do 2010, največ v Majlontu in na Planinskem polju. Prikazujejo pokrajino, kjer je avtorica iskala posebne, mogoče malo magične atmosfere v megli. Drugi vidik je povezan z arhitekturo, prikazuje odsevanja ali zgolj izčiščeno abstrakcijo.

Postojnčanka Jasmina Čelan je doštudirala likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in se bolj ali manj že od mladih let ukvarja z različnimi praksami likovnega ustvarjanja. V zadnjem času sta ji poglavitna predvsem slikanje in občasno grafika, bilo pa je tudi obdobje fotografiranja. Dodatno se v zadnjih letih ukvarja tudi z oblikovanjem keramike.
Jasmina je bila dolgoletna članica društva DLU Postojna in ga je 8 let tudi vodila. Pripravila in vodila je tudi mnoge likovne delavnice, tako v društvu kot izven, pa tudi za otroke in ljudi s posebnimi potrebami. Svoje delo je predstavila  na mnogih skupinskih razstavah in pripravila 10 samostojnih razstav, prejela je številna priznanja in nekaj zlatih za udeležbo na državnih tematskih razstavah JSKD. Oblikovala je tudi logotip za prireditev Zmaj ‘ma mlade in prejela glavno nagrado na EX-temporu Podzemni svetovi.

Je v pokoju in še vedno aktivno ustvarja. Je članica društva Lokalc v Postojni, posveča pa se pretežno slikarstvu v mešanih tehnikah z akrilom in kolažem. Priteguje jo narava, živali, človek in urbano okolje, skratka vse, kar je medsebojno povezano. Rada se prepušča igrivi domišljiji in barviti neposrednosti. Zanima jo preteklost  in sedanjost, svet ki je prepleten s simboli, znamenji in spominom. Slogovno se njena likovna dela gibljejo nekje med figuraliko, stilizacijo in geometrijsko abstrakcijo.