Odpiramo KNIJŽNICO SEMEN

V naši knjižnici letos uvajamo ekološko novost – KNIJŽNICO SEMEN, ki bo namenjena uporabnikom knjižnice in ljubiteljskim pridelovalcem zelenjave. V ta namen vas vabimo na DNEVE ZBIRANJA domačih semen, ki bodo potekali od 15. do 25. marca 2023 v osrednji knjižnici v Postojni in v enoti Pivka. 

Vljudno vabljeni, da se v teh dneh oglasite v naših enotah in darujete semena različne zelenjave, ki ste jih sami pridelali. Ko bo semenska zbirka dovolj velika, si bodo lahko drugi uporabniki brezplačno izposodili vaša semena, vi pa si boste lahko izposodili njihova.

Kakšen je namen izmenjevalnice semen? V lokalnem okolju hranimo in vzgajamo različne avtohtone in druge vrste domače zelenjave, ki jo želimo na tak način razširiti med čim več uporabnikov. Knjižnica semen bo omogočala izmenjavo doma vzgojenih semen, ki si jih bodo lahko uporabniki poiskali in izposojali. Vabimo vas torej, da se nam pridružite med 15. in 25. marcem (in tudi kasneje), da skupaj napolnimo Knjižnico semen, ki bo omogočala izmenjavo in širjenje doma vzgojenih semen zelenjave.