Duševno zdravje: Živa knjižnica in Okrogla miza

V pritličju  naše knjižnice lahko od 16. oktobra 2023 dalje obiščete  kotiček s skrbno izbranimi knjigami o duševnem zdravju.

24. oktobra ob 17. uri vas vabimo v Živo knjižnico. Na njej si bo moč izposoditi ¨žive knjige¨ oz. se v zasebnosti pogovoriti z ljudmi z lastno izkušnjo prebolevanja duševne bolezni. Ob 18. uri bodo na Okrogli mizi spregovorili strokovnjaki, ki se ukvarjajo s področjem duševnega zdravja.

 

V okviru Festivala duševnega zdravja Primorske 2023, ki ga koordinira NIJZ in ki letos poteka pod sloganom “V skrbi za duševno zdravje ljudi od Bovca do Pirana”, se bodo do novembra 2023 na različnih lokacijah odvili različni dogodki, ki informirajo, destigmatizirajo in ozaveščajo o pomenu ohranjanja duševnega zdravja.

V pritličju  naše knjižnice lahko od 16. oktobra 2023 dalje obiščete  kotiček s skrbno izbranimi knjigami – leposlovjem in strokovno literaturo, ki so vsebinsko vezane na temo duševnega zdravja.

Za vse tiste, ki vas zanimajo duševne bolezni –  kakšen je njihov potek, kako jih obvladati, se jim izogniti, kako živeti z njimi, da bo naše življenje kar se da kakovostno,  24. oktobra ob 17. uri organiziramo Živo knjižnico. V njej si bo moč izposoditi žive knjige oz. se v zasebnosti pogovoriti z ljudmi z lastno izkušnjo prebolevanja duševne bolezni. Na voljo bodo naslednje knjige: Temna plat materinstva, Preživeti samomor, Kako se soočiti s posledicami neuspele lepotne operacije, Miti in resnice o alkoholizmu… in druge.

Živa knjižnica se bo zaključila z Okroglo mizo – ob 18. uri, na kateri bodo spregovorili strokovnjaki, ki se ukvarjajo s področjem duševnega zdravja. Vabljeni.