Novice

Obvestila / Novice

 • DELAVNICA MOTIVACIJE BRANJA

  V Tednu splošnih knjižnic vabimo na enodnevno delavnico motivacije branja TEŽKI BRALCI za osnovnošolce od 4. razreda naprej, ki bo v torek, 19. novembra ob 17. uri v čitalnici knjižnice. Prijave zbiramo na: knjiznica.postojna@gmail.com
  preberi več
 • TEDEN IN DAN SPLOŠNIH KNJIŽNIC

  NA DAN SPLOŠNIH KNJIŽNIC, 20. NOVEMBRA, VABIMO K BREZPLAČNEMU VPISU V KNJIŽNICO. OD 18. DO 22. 11. PA VAM PODARJAMO ODPISANE KNJIGE.
  preberi več
 • Literarno-naravoslovni večer s Špelo Koblar Habič

  V okviru TEDNA SPLOŠNIH KNJIŽNIC bo 21. novembra 2019 ob 18. uri v sodelovanju z društvom Drobnovratnik Postojna literarno-naravoslovni večer s ŠPELO KOBLAR HABIČ, avtorico nove slikanice Leseno srce mlade jelke in predavanje Blaža Blažiča v okviru Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije DOPPS.
  preberi več
 • LUTKOVNA PREDSTAVA PICKO IN PACKO V PIVKI

  KNJIŽNICA PIVKA vabi otroke od 4 leta dalje na LUTKOVNO PREDSTAVO Picko in Packo, v četrtek, 14. novembra, ob 17. uri. Uprizorilo jo bo gledališče za otroke Makarenko.
  preberi več
 • Predavanje Dore Pal: Vzgoja otrok – znanje ali čaranje?

  V sodelovanju z Društvom Projekt človek, Sprejemni center Piran, 14. novembra ob 18. uri vabimo na predavanje Dore Pal: Vzgoja otrok - znanje ali čaranje?
  preberi več
 • Čajanka s pesnico Danico Pardo

  KULTURNO DRUŠTVO LIPA PIVKA in KNJIŽNICA PIVKA VABITA NA ČAJANKO s pesnico in pisateljico Danico Pardo v čitalnico knjižnice v četrtek, 24. oktobra 2019, ob 16. uri. Ob tradicionalnem čaju nam bo gostja ob novi knjižici Mrvice odstirala, kako je teklo življenje v njenih otroških letih. Ob tradicionalnem čaju nam bo gostja ob novi knjižici Mrvice odstirala, kako je teklo življenje v njenih otroških letih.
  preberi več
 • Razstava Litoželezna dediščina na naših pokopališčih

  Razstavo Litoželezna dediščina na naših pokopališčih avtorice Simone Kermavnar si lahko ogledate do 15. novembra v pritličju knjižnice.
  preberi več
 • »KO USTVARJAM, SEM JAZ«

  V četrtek, 24. oktobra, ob 11. uri bo v čitalnici knjižnice vabimo na kulturni dogodek ob predstavitvi izdaje literarno likovne zbirke stanovalcev Doma na Krasu – DE Postojna »KO USTVARJAM, SEM JAZ« .
  preberi več
 • Spremenjen urnik Bibliobusa v petek, 18.10.2019

  Spoštovane bralce in uporabnike obveščamo, da bo V PETEK, 18. oktobra, BIBLIOBUS vozil po nekoliko spremenjenem urniku. Hvala za razumevanje.
  Buje 1 12.00-12.20
  Buje 2 12.35-13.20
  Ribnica 13.35-13.45
  Nova Sušica 13.55-14.25
  Stara Sušica 14.35-15.05
  Dolnja Košana 15.15-16.00
  Gornja Košana 16.05-17.00
  preberi več
 • Predavanje Marija Kočevar – Ščitnica

  V torek, 22. oktobra, ob 18. uri vabimo v knjižnico Pivka na predavanje Marije Kočevar ŠČITNICA - česa o njej ne vemo in kako si pomagamo kadar 'stavka'.

  preberi več
 • Predavanje dr. Marko Kalan: Disleksija

  17. oktobra ob 19. uri vabimo v čitalnico na strokovno predavanje o Disleksiji, ki ga bo imel dr. Marko Kalan, profesor defektologije, svetovalec.

  preberi več
 • Rovka Črkolovka

  Knjižnica Bena Zupančiča Postojna v okviru projekta in bralnega tekmovanja ROVKA ČRKOLOVKA že drugič sodeluje z Osnovno šolo Prestranek v petem razredu.

  preberi več
 • Razstava Agenda 2030

  V oktobru v pritličju knjižnice gostimo tudi razstavo, ki so jo pripravile naše mlade prostovoljke iz Postojne - "AGENDA 2030 - 17 ciljev trajnostnega razvoja''. Brez izgovora Postojna - Slovenija je nacionalna mladinska organizacija v javnem interesu, ki stremi k pozitivni družbeni spremembi in osebnostni rasti mladih.

  preberi več
 • Strokovno predavanje in delavnice Cona ugodja z Anico Vitez

  V organizaciji Društva zdravljenih alkoholikov Postojna in v sodelovanju z Zvezo KZA Slovenije vabimo v soboto, 12. oktobra, od 10.00 – 13.00 v čitalnico knjižnice na strokovno predavanje in delavnice Cona ugodja - Pasti in poti iz navidezne sreče. Predavala bo in vodila dogodek Anica Gorjanc Vitez, dr. med., spec. psih., ter vedenjska kognitivna terapevtka in skupinska analitičarka.

  preberi več
 • Ure pravljic – Lisička Mici z Nejko Selišnik

  Dragi otroci! Začenjajo se URE PRAVLJIC. V sredo, 9. oktobra, ob 17. uri  vabimo otroke od 4. leta dalje na Otroški oddelek v našo pravljično sobo. Spoznali bomo Nejko Selišnik, ilustratorko in pravljičarko, ki bo predstavila svojo novo slikanico in gozdno pravljico Lisička Mici. Ura pravljic se bo naslednji dan ponovila v knjižnici v Pivki10. oktobra, ob 16. uri.

  preberi več
 • Razstava Mednarodni simpozij umetniške keramike V-oglje

  V septembru in oktobru v naši knjižnici gostimo razstavo Mednarodni simpozij umetniške keramike V-oglje. Svoja dela razstavlja 15 priznanih umetnikov in keramikov iz vsega sveta in Slovenije.

  preberi več
 • Literarni večer z Bronjo Žakelj

  V četrtek, 3. oktobra, ob 19.uri vabimo  v čitalnico na literarni večer z letošnjo "kresnikovo nagrajenko" Bronjo Žakelj za roman BELO SE PERE NA DEVETDESET. Z njo se bo pogovarjal Gregor Knafelc.

  preberi več
 • Rastem s knjigo

  Prihodnji teden se od 24. septembra naprej tudi naša knjižnica pridružuje nacionalnemu projektu RASTEM S KNJIGO, ki spodbuja bralno kuturo mladih. Na predavanjih bomo v tem šolskem letu z veseljem spet gostili osnovnošolce in srednješolce.

  preberi več
 • Počitnice s knjigo

  Pridni bralci, poletni knjižni molji, ki ste zbirali podpise za akcijo POČITNICE S KNJIGO - danes, na dan"zlatih knjig" smo izžrebali 18 srečnih mladih bralcev, ki so sodelovali v akciji. Vse otroke, ki so sodelovali, vabimo na Otroški in mladinski oddelek naše knjižnice, da poizvejo, če so med srečnimi izžrebanci. Čestitamo

  preberi več
 • Čajanka v knjižnici Pivka Slovo od poletja – kaj smo poleti brali?

  KULTURNO DRUŠTVO LIPA PIVKA in KNJIŽNICA PIVKA vabita na čajanko v čitalnico knjižnice v Pivki z naslovom »Slovo od poletja – kaj smo poleti brali?« v četrtek, 19. septembra, ob 17. uri.

  preberi več